14 Nisan 2010 Çarşamba

MACAHEL VADİSİ İÇİN YÜRÜTMEYİ DURDURMA

Rize İdare Mahkemesi, Artvin Macahel Vadisi'nde yapılmakta olan Düzenli HES Projesi için bilirkişi incelemesi yapılabilmesi amacıyla yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Avukat Yakup Şekip Okumuşoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir firmanın Macahel Vadisi'nde yapılan Düzenli HES projesi için geçen yıl ağustos ayında üretim lisansı aldığını ve çalışmalara başladığını belirtti.

Bölgenin UNESCO tarafından biyosfer rezerv alanı içine alındığını ifade eden Okumuşoğlu, "Bölge, pek çok endemik bitkiye ev sahipliği yapan çok özel bir yer. Bölgede inşaat çalışması başlayan HES nedeniyle pek çok doğal güzellik yok olacak. Ormanlar tahrip edilecek. Bu nedenle projenin durdurulması için Rize İdare Mahkemesine başvurduk" dedi.

Dava kapsamında mahkemenin mahallinde inceleme yapmaya karar verdiğini bildiren Okumuşoğlu, "Bu kapsamda, işlemin devam etmesinin telafisi imkansız zararlar doğurabileceği nedeniyle bu konuda yeni bir karar verilinceye kadar yürütmenin durdurulmasına da karar verildi. Davanın devamında davamızın kabulü ile projenin iptal edileceğine inanıyoruz" diye konuştu.

TNN – AA

1 yorum:

alperatabay dedi ki...

işte bu ne iyi haber. yürütmenin durdurulmasında emeği geçen herkese teşekkürler.

Yorum Gönder