5 Mart 2010 Cuma

NAR TANELERİ PROJESİNE KATILAN 39 KADININ 27’Sİ İŞ SAHİBİ OLDU

Yetiştirme yurdundaki genç kadınların güçlenmeleri ve istihdama katılımlarını amaçlayan ’Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar, Mutlu Yarınlar’ projesine katılan 39 kadından 27’si işe yerleşti. Projeye destek veren Boyner Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, “Nar Taneleri’nin Türkiye’nin en temel sorunlarından olan kadınların ve gençlerin istihdama katılımı ve sosyal dışlanması konusunda bir çözüm örneği olmasını umuyoruz” dedi

Bundan bir yıl önce Boyner Şirketler Topluluğu, yetiştirme yurtlarında büyüyen genç kızların hayata tutunmalarını sağlayacak ‘Nar Taneleri: Güçlü Genç Kadınlar Mutlu Yarınlar’ adlı projeyi başlatmıştı.

Boyner’in önderliğinde, BM Nüfus Fonu, SHÇEK, Türkiye Personel Yönetimi Derneği (PERYÖN) ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen projede bir yıl içinde 7 ilde 39 genç kadından 27’si kamu, diğerleri de özel sektörde istihdama katıldı. Bu yıl da proje 24 ilde yürütülecek ve bu projeden yararlanan genç kız sayısı artacak.

Ümit Boyner ve Boyner Şirketler Topluluğu’ndaki kadınlar bu projeye gönülden bağlılar. Ümit Boyner toplantıda yaptığı değerlendirmede, Türkiye’nin son 10 yılda Avrupa Birliği sürecinin ivmelendirici etkisiyle köklü reformları hayata geçirdiğini ve bunlardan en önemlisinin de cinsiyetler arası eşitliğin sağlanması ile ilgili Anayasanın 10’uncu ve 90’ıncı maddelerinde yapılan değişiklik ile Türk Ceza Kanunu, Medeni Kanun ve İş Kanunu’ndaki değişiklikler olduğunu hatırlatırken, Türkiye’de kadınların ve gençlerin temsil ve istihdama katılımının çok düşük olduğunu da vurguladı.

‘Nar Taneleri’nin Türkiye’nin en temel sorunlarından olan, kadınların ve gençlerin istihdama katılımı ve sosyal dışlanması konusunda bir çözüm örneği olmasını umuyoruz’ diyen Ümit Boyner, projenin 2013 yılına kadar süreceğini de söyledi.

VATAN – ELİF ERGU

0 yorum:

Yorum Gönder