24 Şubat 2010 Çarşamba

İSPANYA İLE VİZE ANLAŞMASI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İspanya ile iş adamları, akademisyenler ve sanatçılara beş yıllık çok girişli vize verilmesine ilişkin mutabakata varıldığını bildirdi.

İspanya temaslarını sürdüren Başbakan Erdoğan, Cordoba’da gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2. İspanya-Türkiye Hükümetlerarası zirvesinde ne gibi somut adımların atıldığına ilişkin soruyu yanıtlayan Başbakan Erdoğan, zirveye 10 bakanla katıldığını anımsattı.

Erdoğan, gerek heyetlerarası gerekse karşılıklı olarak yapılan görüşmelerin verimli geçtiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Bizim için çok çok önemli olan vize konusunda özellikle işadamlarımıza beş yıl içinde çok girişli vize konusunda aramızda mutabakat sağladık. Sadece işadamlarımız istifade etmeyecek, akademisyenlerimizin istifade etme imkanı olacak. Bunun yanında sanatçılarımızın istifade etme imkanı olacak. Bunun yanında Erasmus ile ilgili öğrencilerimizin istifade etme imkanı olacak. Bu konuda mutabakatımız oldu. Bir diğer yandan aramızda özellikle biliyorsunuz bizde 360-370 civarında biliyorsunuz İspanyol girişimci var. Bizim, İspanya’da 70 kadar girişimcimiz var. Müşterek olarak 3. ülkelerde yatırımlara girme imkanı olacak. Bu konuda güzel gelişmeler var. Özellikle enerji sektörüne yönelik attığımız adımlar var. gerek rüzgar enerjisinde, gerekse güneş enerjisinde hatta hatta nükleer enerjiyi takip ettiklerini, edeceklerini söylediler. Bunun dışında ulaşımla alakalı olarak karşılıklı görüşmeler yapıldı."

RADİKAL

0 yorum:

Yorum Gönder