24 Şubat 2010 Çarşamba

DÜNYA SAATİ'NDE KADIKÖY

WWF Türkiye'nin küresel ısınmaya dikkat çekmek için yürüttüğü kampanya kapsamında; 27 Mart Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi ve bağlı kuruluşlarındaki tüm dekoratif aydınlatmalar 20:30-21:30 saatleri arasında kapatılacak.

2007 yılında Avustralya’da başlayan Dünya Saati hareketine, 2009 yılında 88 ülke destek, 4.000’in üzerinde şehir, ilçe ve belediye destek verdi. 2009 yılında dünyanın tüm başkentleri ve metropollerinde firmalar, belediyeler ve kurumlar ışıklarını kapatarak ya da enerji kullanımlarını düşürerek, küresel iklim değişikliğine karşı sembolik bir hareketle bu konuda liderlik üstlendi. Eyfel Kulesi (Fransa), Piramitler (Mısır), Kurtarıcı İsa Heykeli(Brezilya) gibi uluslararası alanda ülkelerini temsil eden pek çok görkemli yapının ışıkları yerel yönetimlerin de katılımıyla bir saatliğine kapatıldı.

Kadıköy Belediyesi’nin küresel ısınmayla mücadele amacıyla yürütülen bu kampanyaya destek verdiğini açıklayan Kadıköy Belediyesi Başkanı Selami Öztürk, “ Küresel ısınmayla mücadele konusunda toplumun her kesimine görev düşüyor. Kadıköy Belediyesi olarak küresel ısınmanın önlenmesi ve çevre korunmasına destek için çeşitli projeler ürettik. Örneğin, daha fazla temiz enerji kullanmak için parklarımızın aydınlatılmasında güneş enerjisinden yararlanmak için hazırlık yapıyoruz. Çevre kirliliğine yol açan plastik poşet kullanımını yasaklıyor, doğa dostu torbalar kullanıyoruz, atık suları arıtma ve yağmur sularını toplama çalışmalarımız var, havaya karbon salınımını azaltmak için çalışmalarımız sürüyor. Enerji tasarrufu için belediye ve bağlı kuruluşlarımızda enerji verimliliğini arttırmaya yönelik planlarımız var. Başta Kadıköy halkı olmak üzere, tüm Türkiye’yi küresel ısınmayla mücadele için yaşam biçimlerimizi yeniden gözden geçirmeye çağırıyorum. WWF-Türkiye tarafından gerçekleştirilen Dünya Saati Kampanyası , bu konuda atacağımız başka bir adım olacak. 27 Mart Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında hep birlikte küresel ısınmayla mücadeleye dikkat çekmek için herkesi destek olmaya çağırıyorum” dedi.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder