22 Şubat 2010 Pazartesi

DONAN GÖLDEN PARA KAZANIYORLAR

Ardahan'a 55 kilometre uzaklıkta bulunan Çıldır Gölü, kış aylarında buz tutuyor. Donan göl, yörede başta balıkçıların olmak üzere pek çok vatandaş için iş kapısı oluyor.

Kışın donan Çıldır Gölü üstünde buzları kırıp balık avlayan balıkçıların yanında, atlı kızak sahipleri de ekmek parası kazanıyor. Haftada ortalama kişi başı 150 TL kazanan kızak sahipleri göl turizmine bu şekilde katkı sunarak vatandaşları Çıldır Gölü'ne çekiyor. Nisan ayının ortasına kadar bu şekilde para kazanan kızakçılar, göl erimeye başlayınca köylerinin yolunu tutarak gelecek kışa kadar kızaklarına demir atıyor.

Ocak ayından itibaren donan göl üzerinde atlı kızaklarla vatandaşları gezdirerek bu şekilde para kazandığını söyleyen Tekin Akçay, ekmek parası kazanmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirdi. Bazı vatandaşların 'buzlar kırılır' diye kızaklara binmeye korktuğunu belirten Akçay, "Biz vatandaşlara 20 yıldır bu işi yaptığımızı hatırlatıyor ve buzların ne zaman kırılacağını hissettiğimizi belirtiyoruz. Bu şekilde kızaklara binmekten korkan vatandaşları ikna ediyoruz." diye konuştu. Haftada ortalama 150 lira para kazandığını da kaydeden Akçay, bu şekilde hem ekmek parası kazandıklarını, hem de Çıldır Gölü'ne turizmine katkı sağladıklarını savundu.

Göl üstünde ziyaretçileri gezdiren bir başka kızak sahibi Ahmet Topkaya ise, nisan ayının ortasına kadar göl üstünde gezinti yapabileceklerini ifade ederek, "Herkesi doğal güzelliği ile büyüleyen Çıldır Gölü'ne davet ediyoruz." dedi.

Atlı kızaklarda gezinti yapan vatandaşlar da donan göl üstünde gezinti yapmanın ayrı bir güzelliğinin olduğunu kaydederek, çok eğlendiklerini vurguladı

ZAMAN

0 yorum:

Yorum Gönder