24 Aralık 2010 Cuma

'ÜSKÜDAR'A KADAR KASTAMONU FESTİVALİ' BAŞLIYOR

'2010 Avrupa Kültür Başkenti İstanbul' logosunu alan ilk Kastamonu organizasyonu olma özelliği taşıyan 'Üsküdar'a Kadar Kastamonu' adlı festival bugün saat 15.00'de başlıyor. İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde başlayacak. festival, 26 Aralık'ta Haldun Algaş Spor Kompleksi'nde yapılacak şölenle son bulacak.

'Üsküdar'a Kadar Kastamonu' adlı festivalde, Kastamonu'nun tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, doğal oluşumları, endemik türleri, doğa sporları, yöresel tatları, sanayi ve sanayileşme gibi ana başlıklar üzerinde anlatımlar ve tanıtımlar yapılacak. 26 Aralık'a kadar sürecek festival etkinliklerinin en ilgi çeken kısmını ise İstanbul-İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilecek yürüyüş oluşturuyor.

Festivalin 4. günü olan 25 Aralık Cumartesi günü Kastamonulular 13.00'da İstiklal Caddesi'nde toplanarak Galatasaray Lisesi önünden Anıt'a kadar kağnı arabalarının eşliğinde yürüyüş gerçekleştirecek.

Özellikle İstanbul'da yaşayan Kastamonuluların yoğun ilgi göstermesi beklenen festival sadece yürüyüş ile sınırlı değil. Festival kapsamında Kastamonu'nun yöresel ürünleri ve el sanatlarının tanıtıldığı sergiler açılacak. Yine 'Tarihte ve Günümüzde Kastamonu' isimli resim sergisi açılacak. Şerife Bacı Tiyatro gösterisi sahnelenecek. 'Üsküdar'a Kadar Kastamonu' konulu panelinde yapılacağı festivalde ayrıca 'Kastamonu'da Tarım ve Hayvancılık' ve 'Fırsatlar Yöresi Kastamonu' konulu paneller de gerçekleştirilecek.

TNN HABER

0 yorum:

Yorum Gönder