25 Aralık 2010 Cumartesi

3 BOYUTLU EĞİTİME FORD OTOSAN DESTEĞİ

Ford Otosan, 46 ana ve yan sanayi şirketlerinin katkılarıyla Kocaeli’nin Karamürsel İlçesi’nde kurulu 100’üncü Yıl Teknik Lise ve Endüstri Meslek Lisesi’de yaklaşık 300 bin liralık harcamayla Üç Boyutlu Koordinat Ölçüm (3D-CMM) Laboratuvarı kuruldu

Törende konuşan Ali Koç, bu laboratuvarın otomotiv sektöründeki tüm oyuncular için kritik önem taşıyan bir alanda, üç boyutlu koordinat ölçüm ve metalurjik muayene teknisyenliğinde nitelikli eleman yetiştirilmesini sağlayacağını belirti. Ali Koç, burada yetişecek olan nitelikli elemanların da fabrikalarda istihdam edileceğini belirterek şunları söyledi:

“Bu laboratuvar, teorinin pratiğe dönüşebildiğinin, okul işletme işbirliği modelinin uygulanabilir bir model olduğunun en güzel örneklerinden biridir. Mesleki eğitimde başarılı olabilmemiz ve sürdürülebilir bir model geliştirebilmemiz için sanayinin, sivil toplum kuruluşları ile meslek okullarının biraraya gelip proje geliştirmesini savunduk. Otomobil sektöründe çok ciddi bir açığı tespit edip Ford Otosan ve yan sanayi harekete geçirmiştir. Ford Otosan ile birlikte 46 firma omuz omuza vererek bu labaratuvara katkı sağlayıp yatırım yapmıştır.”

MİLLİYET

0 yorum:

Yorum Gönder