15 Ekim 2010 Cuma

'PINK FLOYD BALESİ' İSTANBUL'DA

İtalyan La Scala Tiyatro Bale Topluluğunun, 1972 yılında efsane rock grubu Pink Floyd'un canlı performansı ile dünya prömiyerini yaptıkları ''Pink Floyd Balesi'' ilk kez, 25-28 Kasım tarihleri arasında, İstanbul Kongre Merkezinde Türk sanatseverler ile buluşacak.

İstanbul Kongre Merkezinde, konuya ilişkin yapılan basın toplantısında konuşan iş adamı ve projeye ev sahipliği yapacak Celaleddin Bilgiç, Pink Floyd Balesi'ni Türkiye'ye taşımaktaki amaçlarının, İtalya ve Türkiye arasındaki, kültür ve sanat ilişkisini desteklemek olduğunu söyledi. Bilgiç, İstanbul Kongre Merkezinde, 4 günde 5 gösterim ile İstanbul ve Türkiye sanatseverleri ile buluşacak olan projenin ev sahibi olarak çok heyecan duyduğunu belirtti.

Celaleddin Bilgiç, ''Türkiye ve İtalya arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi ve devamlılık arz eder hale gelmesini sağlamak açısından, ön ayak olduğumuz birçok projeden biri olan 'Pink Floyd Balesi'yle, tüm sanatseverlerin nezdinde, önemli bir noktada olduğumuzu düşünmekteyim'' dedi. Bilgiç, La Scala Tiyatrosunun sahnelediği Pink Floyd Balesi'nin, klasik bale, modern dans ve rock müziğini birleştiren önemli bir proje olduğunu ifade etti.
Pink Floyd Balesi'nin, uzun yıllardır dünyanın birçok ülkesinde gösterimler yaptığını ve beğeni ile karşılaştığını belirten Bilgiç, şunları söyledi:

''Bu projeyi Türkiye'ye taşımaktaki amacımız, İtalya ve Türkiye arasındaki, kültür ve sanat ilişkisini desteklemektir. Ayrıca, La Scala'ya olan şahsi hayranlığım ve Milano ile İstanbul arasında temelleri atılmış ve kararları alınmış, 'Kardeş Şehir' durumunu daha da pekiştirmek istedik.''

Milano Kültür ve Sanattan Sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Maximiliano Finazzer Flory da her projenin bir planının olması gerektiğini, en azından gelecek 5 yılı görerek çalışmanın şart olduğunu söyledi. İstanbul ve Türkiye'yi dostları olarak görmek istediklerini ve bu nedenle de daha fazla kültürel arz yaratmak zorunda olduklarını hissettiklerini bildiren Flory, ''Böylece Avrupa'da yeni bir kimlik yaratılmasında, tarih, gelenek, alışkanlıklar, deneyimler farklı farklıyken bir araya getirilecek. Bu farklılıktan bir değer yaratmak, küreselleşmeyi iyi hale getirmenin bir yolu olacaktır'' dedi.

İtalyan La Scala Tiyatro Bale Topluluğunun, 1972 yılında efsane rock grubu Pink Floyd'un canlı performansı ile dünya prömiyerini yaptıkları ''Pink Floyd Balesi'' ilk kez, 25-28 Kasımda, İstanbul Kongre Merkezinde Türk sanatseverler ile buluşacak. Koreograf Roland Petit'in yaratıcılığı ile bütünleşen ve Pink Floyd Grubunun 13 şarkısının kullanıldığı eser, şimdiye kadar en uzun hali olan 90 dakikalık bir performans ile Türk sanatseverine sergilenecek. Gösteri ilk kez Fransa'nın Marsilya kentinde sahne almıştı.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder