18 Ekim 2010 Pazartesi

100 BİN KİŞİ ASYA'DAN AVRUPA'YA KOŞTU

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nda Kenyalı Vincent Kiplagat, parkur rekoru kırarak birinci oldu.

Sultanahmet'deki varış noktasına tek başına gelen Kiplagat, 2.10.39'lik derecesiyle parkur rekoru kırarak, ilk sırayı aldı. Parkur rekoru 2007 yılında 2.10.56'lik derecesiyle birinci olan Kenyalı David Emmanuel Cheruiyot'a aitti.

Kiplagat'ın ardından Etiyopyalı Dereje Yadete Woldegiorgis 2.11.53'lük derecesiyle ikinci, yine Etiyopyalı Girma Assefa da 2.13.37'lik derecesiyle üçüncü oldu.

Kenyalı Vincent Kiplaat, 32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu'nu erkeklerde son 2 yıldır kazanan Etiyopyalı Kasime Adilo Roba ve Etiyopyalı Girma Asefa ile birlikte bu yılın favorileri arasında gösteriliyordu.

Maraton için 84 ülkeden 8 bin atlet kayıt yaptırdı. Maratonda, genel klasmanda erkek ve bayanlarda birincilere 50 bin, ikincilere 25 bin, üçüncülere 15 bin, dördüncülere 10 bin, beşincilere 8 bin dolar ödül veriliyor.

Bu başarıları bir Türk sporcunun elde etmesi durumunda ödüller ikiye katlanıyor.

Halk Koşusu, çeşitli konulara dikkati çekmek isteyen sivil toplum kuruluşlarının, üniversitelerin, şirketlerin mesaj vermek için kullandığı önemli bir etkinlik haline geldi.

32. Kıtalararası İstanbul Avrasya Maratonu öncesi duyurulan etkinliklerden bazıları şöyle:

-Turkcell'in Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği işbirliği ile 10 yıldır yürüttüğü Kardelenler Projesi çerçevesinde eğitim alan kız öğrencilere destek olmak amacıyla 15 kilometre koşuda yer alan Turkcell çalışanları, Adım Adım Oluşumu kapsamında Kardelenler Projesi yararına bağış topladı.

-Türkiye'nin ünlü veteran atletlerinden 83 yaşındaki Erdoğan Dulda da organizasyona katıldı.

-Türk Nefroloji Derneği gönüllüleri, böbrek sağlığının önemine dikkati çekmek için halk koşusuna katıldı.

-Sabancı Üniversitesi çalışanları, mezunları ve öğrencilerinden oluşan 34 kişilik bir ekip farklı kategorilerde maratonda yer aldı. Ekip, Sabancı Üniversitesi ihtiyaç sahibi öğrencileri için oluşturduğu burs fonuna bağış topladı. Yapılan açıklamada, 20 liralık 100 bağışın bir öğrencinin yıllık ulaşım masrafını, 55 liralık 10 bağışın bir öğrencinin aylık yemek ihtiyacını, 100 liralık 7 bağışın da bir öğrencinin kitap masrafını karşıladığına dikkat çekildi.

-Bir Dilek Tut gönüllüleri, hayati tehlikesi bulunan hastalıklarla savaşan daha fazla çocuğun dileğini gerçekleştirmek amacıyla organizasyonda yer alacak. Gönüllülerin koşusuna şarkıcı Demir Demirkıran ile televizyon dünyasından tanınan genç oyuncuların katılacağı ifade edildi.

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder