6 Ağustos 2010 Cuma

JAPONYA MEDYA SANATLARI FESTİVALİ SERGİSİ

Suna ve İnan Kıraç Vakfı Pera Müzesi, 6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında 3. katında yer alan "Ikuo Hirayama - Türkiye, Batıyla Doğu Arasında Bir Kültür Kavşağı" sergisiyle birlikte 4. ve 5. katında "Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul'da - 2010" başlıklı bir sergiye de ev sahipliği yapıyor.

Bu sergide Japon kültürü yüksek teknoloji odaklı medya sanatları aracılığıyla sunuluyor. Japonya Kültürel İşler Ajansı tarafından 1997 yılından beri düzenlenen festivalden seçme yapıtların yer aldığı Pera Müzesi’ndeki sergi, “Anlatıcı Akıl” ve “Yaratıcı Akıl” başlıkları altında; manga, animasyon, oyunlar ve interaktif sanat bölümlerinden oluşuyor. Sergide mangadan animasyona uzanan süreç örneklerle anlatılıyor.

Özünde geleneksel Japon kültürünün bulunduğu, günümüz postmodern sanat anlayışıyla ileri Japon teknolojisini birleştiren ve interaktif sanat, enstalasyon, video, durağan görüntü ve internet tabanlı işlerin çok sayıda farklı düzeneklerle sunulduğu “Japonya Medya Sanatları Festivali İstanbul’da - 2010” sergisinin özellikle teknolojik gelişimi merakla izleyen, çeşitli bağlamlarda kullanan bir kitleye fikir veriyor. Özellikle de yeni yetişen kuşakların ufkunu açıyor. Serginin önemli bir özelliği de pek çok buluşun izleyicinin kullanımına açık olması.
2010 Türkiye’de Japonya Yılı kapsamında 6 Ağustos - 3 Ekim 2010 tarihleri arasında Pera Müzesi’nde gerçekleşen bu iki serginin açılışına Japonya Büyükelçisi, Japonya İstanbul Başkonsolosu, Japonya Kültürel İşler Ajansı Üst Yönetimi ve Hirayama Ailesi katıldı.

Sergi boyunca Pera Müzesi sinema salonunda animasyon film gösterimi de gerçekleşecek.

CUMHURİYET

0 yorum:

Yorum Gönder