27 Temmuz 2010 Salı

UZAKDOĞU'YA MARAŞ DONDURMASI

Türkiye'nin en önde gelen dondurma markalarından MADO, Uzakdoğu ülkelerine açılıyor.

MADO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kanbur, Uzakdoğulu partner firmalarla işbirliği yaparak 2 bin MADO Cafe açmayı hedeflediklerini söyledi.

Uzakdoğu'ya açılım çalışmalarının 1,5 yıldır devam ettiğini ve çalışmalarında önemli yol aldıklarını kaydeden Kanbur, Uzakdoğu'daki 5 ülkede faaliyet gösteren bir firmayla protokol imzaladıklarını belirtti.

Kanbur, Uzakdoğu'da dondurma üretimine ilişkin 30 milyon dolarlık bir yatırım yapma kararı aldıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yıl sonuna kadar 10 MADO Cafe açmayı planlıyoruz. MADO Caflerimizin sayısını 5 yılda 154'e ulaştırmayı düşünüyoruz. Hedefimiz ise Uzakdoğu'da 2 bin MADO Cafe açmak.

Başlagıçta Malezya, Endonezya, Singapur, Tayland, Hong Kong ve Güney Kore'de faaliyetlerimiz olacak. Nihai hedefimiz ise 11 ülke. O bölgede 500 milyon insan var, Türk damak tadını oraya kaydırmak istiyoruz. O bölgede 500 milyon insan var ama dondurma kültürü hiç gelişmemiş.''

Kanbur, ilk etapta açacakları MADO Cafelere dondurmanın Türkiye'den gideceğini, bir yıl içinde ise Malezya ve Endonezya'da dondurma üretim tesisleri kuracaklarını vurguladı.

HABER X

0 yorum:

Yorum Gönder