29 Haziran 2010 Salı

OPERA SOKAĞA İNİYOR

1. Uluslararası İstanbul Opera Festivali, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenecek.

Festival, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü Başrejisörü Yekta Kara’nın Sanat Yönetmenliğinde Temmuz ayı boyunca Yıldız Sarayı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı ve Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek.

Festivalin repertuvarında yeralan Saraydan Kız Kaçırma, Fatih Sultan Mehmet, Zaide gibi Türk kültürü ve yaşantısını konu alan operalar orijinal tarihi dekorlarda ve İstanbul gecelerinde izleyici ile buluşacak.

4 hafta sürecek festival, 8 farklı opera prodüksiyonu ve toplam 18 gösteri ile sanatseverlere unutulmaz anlar yaşatacak.

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya ve Samsun Devlet Opera ve Balesi yapımlarının yanı sıra Deutsche Oper Berlin ve Bremen Operası gibi dünyanın en önemli ve prestijli sanat kurumları da festivalde konuk topluluk olarak operanın en güzel örneklerini sahneleyecekler.

Festival programıyla ilgili detaylı bilgi için: istanbuloperafestival.gov.tr

NTVMSNBC

0 yorum:

Yorum Gönder