29 Haziran 2010 Salı

İZMİR'İN SUYU BİLGİSAYARDAN TAKİP EDİLECEK

Yılın başında donanım ve yazılımlarını ileri IT teknolojileriyle yenileyen İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, şimdi de verileri tek bir kaynakta toplayarak, yine tek kaynaktan erişim sağlayacak.

Böylece kaynağından arıtma tesisi çıkışına kadar şebeke suyunun yolculuğu saniye saniye izlenirken kesintilerin yaşandığı binalar bile İZSU internet sitesinden görülebilecek.

Bünyesinde "Coğrafi Alt Yapı Bilgi Sistemi" kurma hazırlıkları başlatan İZSU, öncelikle yetki alanındaki 5 bin kilometrelik yol ağında su ve kanalizasyon hatları gibi alt yapıyla arıtma tesisi, depo ve pompa gibi üst yapı tesislerini sisteme kaydedecek. 544 bin hektarlık alanda hizmet veren kurumun yetki alanı içindeki diğer alt yapı tesisleri de sisteme dahil edilecek. Bütün veriler tek kaynakta toplanıp tek kaynaktan erişilerek, kurum içi bilgi alışverişi kolaylaşacak. Böylece veri tekrarları ve bilgiye ulaşım problemleri çözülerek, imalat ve işletmede hızlı ve kaliteli hizmet sağlanacak. Su üretiminin kaynağından aboneye kadar gidişi, aboneden atık su olarak çıkışı ve arıtma tesisinden deniz deşarjına kadar takibi yapılacak.

Coğrafi Alt Yapı Bilgi Sistemi sayesinde su kesintilerinden hangi bölgelerin, hattâ hangi binaların etkilendiği, grafik olarak İZSU Genel Müdürlüğü'nün sitesinden görülebilecek. İZSU verileri, Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Adres Bilgi Sistemi ve İmar Bilgi Sistemi'ne de aktarılacak. Ayrıca Kent Bilgi Sistemi çalışmaları kapsamında kurulacak Aykome Bilgi Sistemi ile entegre olacak. İZSU Harita ve Yeraltı Tesisleri Şube Müdürlüğü'nce yürütülen ve geçen mayıs ayında başlayan proje çalışmaları, Temmuz 2011'de tamamlanacak.

SAMANYOLU

0 yorum:

Yorum Gönder