3 Haziran 2010 Perşembe

ANNE SÜTÜ ALERJİDEN DE KORUYOR

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Alerji ve Klinik İmmünoloji Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hasan Yüksel, çocukluk dönemi besin alerjisi bulgularının yüzde 95 oranında ek gıdaya başlayınca ortaya çıktığını söyledi.

Prof. Dr. Yüksel, besin alerjisinden bir çocuğu koruyan en önemli etkenin anne sütünün kullanılması olduğunu belirterek, "O dönemde sıklıkla inek sütü, yumurta, fındık, fıstık, tahıllar ve balığa karşı besin alerjisi gelişebiliyor" dedi.

Çocukluktaki besin alerjileri düzgün tedavi edilirse yüzde 90 oranında geçtiğini ifade eden Yüksel, alerjilerinin, az görülen ama toplumda sıklığı giderek artan bir hastalık olduğunu savundu.

Yüksel, batı tarzı yaşam stilinin getirdiği alerjik yatkınlık, çevresel etkenler, fazla katkı maddesi ve antibiyotik tüketme ile anne sütünün az kullanılmasının çocuklarda besin alerjisinin görülmesi nedenleri arasında yer aldığını ifade etti.

Besin alerjisi teşhisi konulan çocuğun diyetinden o besinin 6 ay çıkarılıp, onun yerine uygun bir başka besinle takviye edilmesi gerektiğini de anlatan Yüksel, böylece çocuğun o besine karşı dirençli hale geçtiğini ve alerji bulgularının da gerilediğini anlattı.

TNN – AA

0 yorum:

Yorum Gönder