6 Mayıs 2010 Perşembe

2010 ANDANTE KLASİK MÜZİK ÖDÜLLERİ

Andante klasik müzik dergisinin öncülüğünde bu yıl, 5’i özel ödül olmak üzere toplam 28 kategoride dağıtılacak klasik müzik ödülleri, Türkiye’de bu alanda bugüne dek düzenlenmiş en geniş kapsamlı etkinlik. Ülkemizde klasik müzik alanında karar alıcı/kanaat önderi konumundaki kişilerin arasından seçilerek oluşturulan 54 kişilik jüri heyetinin oylarını kullanması sonucunda “Türkiye’nin 2009 yılı boyunca klasik müzik alanında en iyi performansı sergileyen kişi ve kurumları”nın kimlikleri belli oldu.


Andante yazarları Serhan Bali, Kemal Küçük, Şefik Kahramankaptan, Ayşe Öktem, Ersin Antep, Ahmet Makal, Serhan Yedig ve Aydın Büke’den oluşan Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri Yürütme Kurulu’nun, her kategori için belirledikleri ön adaylardan oluşan liste, nihai oylama için jüri heyetine sunuldu.

Jüri heyetinin oylarıyla 5’i özel ödül olmak üzere toplam 28 kategoride ödüle değer görülen kişi ve kurumların kimlikleri, 7 Mayıs'ta Rahmi Koç Müzesi’nde yapılacak törende kamuoyuna ilk kez açıklanacak.

Kategorilerinde birinci gelen kişi ve kurumlara ödüllerinin sunulacağı törende davetliler önde gelen klasik müzik yorumcularımızın yorumlarını dinleme olanağı da bulacaklar. Gecenin zirve anı ise, piyanist-besteci Fazıl Say’ın geçtiğimiz günlerde Dortmund’da dünya prömiyeri yapılan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün Türkiye’de ilk kez Andante Klasik Müzik Ödülleri töreninin sonunda, Borusan Dörtlüsü tarafından yorumlanacak olması gibi gözüküyor. Merakla beklenen bu performansın dışında gecemizde ayrıca Fazıl Say ve Cihat Aşkın, Fazıl Say’ın Keman-Piyano Sonatı’nı, Borusan Dörtlüsü Saygun’un 1. Yaylı Çalgılar Dörtlüsü’nün son bölümünü yorumlayacak. Minik yetenek Elvin Hoxha ise yine Fazıl Say eşliğinde Bartok’un Romen Dansları’nı çalacak.

Andante dergisinin 7 Mayıs Cuma akşamı törene katılan davetlilerine bir de sürprizi var. Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri’nin destekçilerinden Extreme Audio, gecenin sonunda davetliler arasında yapılacak çekilişle bir talihliye, Marantz ve Focal markalarından oluşan, 3.500 Avro değerindeki müzik sistemini armağan edecek. Andante 2010 Klasik Müzik Ödülleri töreni, Beyoğlu Belediyesi ile Kültür ve Sanat Varlıklarını Koruma Vakfı-KÜSAV’ın himayesinde yapılıyor.

0 yorum:

Yorum Gönder