11 Mart 2010 Perşembe

YURTTAŞA İYİ HABER

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, sebze ve meyve ticaretini düzenleyen tasarının, ürünlerin kayıt altına alınmasını ve malların tüketici birlikleriyle pazarlara ulaşabilmesine imkan verdiğini belirterek, bu nedenle fiyatlarda ucuzlama olabileceğini söyledi.

Sebze ve meyve piyasasında fiyatların yüksekliğini, bu sektörün mevsim şartlarından etkilenmesine bağlayan Ergün, ''Mevsimselliği bir kenarda tutarsak, spekülasyonlar varsa, elbette bunlar denetlenmeli'' dedi.

Tasarıyla işlem maliyetlerinin düşürüldüğüne işaret eden Ergün, ''Malların kayıt altına alınması ve tüketici birlikleri vasıtasıyla pazarlara kolayca ulaşabilmesine imkan vermesi açısından bir ucuzlama meydana geleceğini, sebze ve meyve fiyatlarında işlem maliyetlerinin azalması, arzın fazlalaşması nedeniyle de bir ucuzlama meydana gelebileceğini düşünüyoruz'' diye konuştu.

Tasarının yasalaşması halinde, mevcut 195 halin durumunun sorulmasına Ergün, ''Amacımız, halin sayısının az ya da çok olması değil. Bizim amacımız, topluma bu ürünlerin sağlıklı şekilde ulaşması. Halini sağlıklı hale getiremeyen kişiler, bu süre içerisinde elbette tasfiye olacaklardır. AB ülkelerinde 76 hal var, hal sayısının fazlalığı bu işlerin düzgün gittiği anlamına gelmiyor. Umarız, bütün haller sağlıklı olmak için imkanlarını seferber eder. Hal sayısında muhtemelen azalma da meydana gelebilecektir'' karşılığını verdi.

Tasarının, üretici birliklerini güçlendirdiğine dikkati çeken Ergün, tasarının yasalaşmasından sonra ihtiyaç görülmesi halinde, üretici birlikleri kanununda da bazı değişiklikler olabileceğini kaydetti.

CUMHURİYET – AA

0 yorum:

Yorum Gönder