28 Ekim 2014 Salı

KAKAONUN SÜRPRİZ FAYDASI GÜÇLÜ HAFIZA İÇİN KAKAO



ABD'de yapılan bir bilimsel çalışmalar gösterdi ki, kakaodan elde edilen flavanol adlı maddenin yaşlanmaya bağlı olarak ortaya çıkan hafıza kaybı sorununu çözmek için bir umut kaynağı olabilir.

Columbia Üniversitesi Tıp Merkezi'nden (CUMC) bilim adamlarının yaptığı araştırma, yaşları 50 ila 69 olan 37 sağlıklı hasta üzerinde 3 ay süren çalışmada bir gruba günde 900 miligram yüksek flavanol, diğer gruba ise günde 10 miligramlık düşük flavanol içeren diyet uygulandı. Araştırmayla yapılan açıklamada çalışmanın başında 60 yaşındaki kişilerin hafıza özelliklerini taşıyan katılımcıların hafızaları 3 ay sonunda 30-40 yaş hafızasına eriştiği belirtildi.

0 yorum:

Yorum Gönder