8 Ağustos 2014 Cuma

SEZONDA BALIK YASAKTA ATIK



Avlanma yasağı döneminde pek çoğu ekonomik sıkıntı yaşayan İstanbullu balıkçılar artık deniz temizliğinde aktif rol alacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve eğitim Vakfı(PAGEV), Beşiktaş Belediyesi ve Waste Free Oceans Hareketi’nin (WFO) girişimleriyle hayata geçirilen ‘Mutlu Balıklar’ projesiyle balıkçılar avlanmanın yasak olduğu dönemde deniz temizliğine katkı sağlayabilecek.

PAGEV ile Beşiktaş Belediyesi arasında imzalanan protokolle balıkçılar özel bir ağ ile deniz yüzeyini metal, cam, plastik gibi çeşitli atıklardan temizleyerek toplanan atıkların geri dönüşümüne katkı sağlayacak. Bu çalışmalarla balıkçılara ek bir gelir kapısı da açılacak. Geri dönüşümü mümkün olmayan atıklar ise çimento fabrikalarında yakıt olarak kullanılacak.
Proje kapsamında 2 balıkçı teknesi dün özel ağlarla Boğaz’a açıldı. Balıkçılar deniz yüzeyinden topladıkları atıkları sahile getirdi. Sezonda balık tutan teknelerin yasak zamanı topladığı atıklar bir vinç yardımıyla çöp konteynerine yüklendi. Atıklar önce ayrıştırılacak sonra geri dönüşüme tabi tutulacak.

0 yorum:

Yorum Gönder