23 Ocak 2014 Perşembe

TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK BİLİM VE TEKNOLOJİ MERKEZİ BURSA'DA AÇILIYOR



Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi" kapılarını 25 Ocak Cumartesi günü açacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, yaklaşık 18 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin kente prestij katacağını söyleyerek, bu merkezin Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da ilk 5 merkezinden biri olacağına dikkat çekti
TÜYAP Fuar Alanı'nın yanında yapımına 2012 yılında başlanan Türkiye'nin en büyük Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde sona gelindi. Geleceğin bilim insanlarını yetiştirmeyi hedefleyen Bilim ve Teknoloji Merkezi, 25 Ocak Cumartesi günü kapılarını açacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin sahip olduğu niteliklerle Avrupa'da ilk 5'e girebilecek büyüklüğe ve özelliğe sahip olduğuna dikkat çekti. Başkan Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bilim ve Teknoloji Merkezi ile Bursa ve çevre illerdeki öğrencilerin okullarda öğrendikleri teorik bilgileri uygulamalı deney düzenekleri üzerinden eğlenerek pratiğe dökeceklerini ifade etti.
Bu merkez ile gençlerin üretim kenti Bursa'da daha tasarımcı ve yenilikçi projelere imza atacağını anlatan Başkan Altepe, bu sayede gerçek anlamda yerli üretimin destekleneceğini söyledi.
Başkan Recep Altepe, ABD, Avrupa, Afrika ve Asya ülkelerindeki tüm bilim ve teknoloji merkezlerini taradıktan sonra en güzel ve en iyi projeyi Bursa için hazırladıklarını belirterek, merkezin geleceğin bilim insanlarının yetişmesine katkıda bulunacağını vurguladı.
Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin koordinasyon çalışmalarını yürüten Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan, çocuklar ve gençlerin bilim ve teknoloji alanına ilgilerini artırmak için önemli bir projeyi gerçekleştirdiklerini söyledi. Genel Müdür Bakan, "Bu merkez ezberci değil, araştırmacı bir gençlik yetişmesine katkıda bulunacak" diye konuştu.
Rıfat Bakan, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi ile ilgili şu bilgileri verdi: "20 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde 250'den fazla deney ünitesi olacak. Merkez'de çocukların görme, işitme ve özellikle dokunma duyularına hitap eden bir sistem de uygulanacak. Merkeze gelen çocuklar burada oluşturulacak bilimsel ve teknolojik ünitelere dokunarak hem eğlenecek, hem de öğrenecek. Ayrıca aileleriyle birlikte atölye çalışmalarına katılabilecekler."

0 yorum:

Yorum Gönder