31 Ekim 2014 Cuma

AKBANK CAZ ANADOLU YOLLARINDA



Türkiye ’nin en uzun soluklu festivallerinden biri olan Akbank Caz Festivali’nin bir klasiği haline gelen ve bu yıl altıncısı düzenlenen, “Kampüste Caz” rotasına yeni şehir ve isimler ekleyerek yoluna devam ediyor. Festival içinde festival rüzgarını estiren Kampüste Caz, 3-14 Kasım tarihleri arasında Gaziantep, Adana, Kayseri, Ankara , Eskişehir, Edirne, Çanakkale ve İzmir’de cazın coşkusunu ve heyecanını üniversiteli gençlerle buluşturacak.

1850’lerden sonra Orta ve Doğu Avrupa halklarının folklorik ezgileriyle kendi yerel müzikal geleneklerini biraraya getiren müzisyenlerin, daha sonraları Amerika'da sınırlı ölçüde de olsa cazla beslenmeleriyle birlikte temelleri atılan ve günümüzde “klez jazz” olarak adlandırılan yeni bir caz türünün en özgün topluluklarından Cukunft, Kampüste Caz kapsamında Anadolu ’yu dolaşacak.
Polonya-Turkiye diplomatik ilişkisinin 600. yıldönümü nedeniyle 2014 Kültür Programı kapsamında Akbank Caz Festivali ve Jazztopad Festivali işbirliği ile gerçekleştirilecek proje ile Cukunft, Kampüste Caz boyunca gençlere görsel ve işitsel bir şölen yaşatacak.

0 yorum:

Yorum Gönder