5 Eylül 2014 Cuma

FOTOĞRAFIN KALBİ MARMARİS'TE ATACAK



Tarihi ve doğasıyla dünyanın sayılı turizm merkezlerinden Marmaris, Uluslararası Fotoğraf Festivali'yle güzelliklerini; fotoğraf sanatçılarının beğenisine açmaya hazırlanıyor.

Büyük bir heyecanla hazırlıkları devam eden bu festivalle Marmaris, 17-22 Kasım'da yurt içi ve yurt dışından fotoğraf sanatçılarını ağırlayacak.
Fotoğraf Dünyası'nda büyük bir heyecanla karşılanan ve fotoğraf sanatına yıllarını vermiş ustalardan büyük destek gören festival kapsamında FIAP, UPI ve TFSF onaylı üç fotoğraf yarışması düzenlenecek. Foto Maraton ve yeni medya fotoğraf yarışmaları da festivali renklendirecek diğer yarışmalar olacak. "Benim Gözümden Marmaris" konulu yenimedya fotoğraf yarışmasıyla fotoğrafa olan ilgi arttırılarak festivale halkın da katılımı sağlanacak.
Türkiye'de düzenlenen en kapsamlı fotoğraf organizasyonlardan biri olacak festival Dünya'nın en güzel coğrafyalarından olan Güney Ege'nin keşfedilmemiş güzellikleri de böylece ortaya çıkartılacak. 6 gün boyunca denizde ve karada onlarca etkinlikle Köyceğiz, Marmaris ve Datça Yarımadası'nın doğal zenginlikleri, fotoğraf sanatıyla buluşacak.
Stanko Abadzic,  Romin Mostahsam,  Bruno Barbey,  Jae Hyun Seok, Pierluigi Rizzato, Ron Haviv,  Massimo Mastrorillo gibi dünyaca tanınmış sanatçıların sergi söyleşi konferans  ve sunumlarıyla yer alacağı festivalde,  Türkiye'nin en büyük fotoğraf ustaları ve genç yetenekleri festivale  değer katacak.
Fotoğraf sanatında çeşitli başarılara imza atan, sanatçılarımız ve genç  yetenekler de festivalin prestij ödülü olan "Altın İnci" ile ödüllendirilecek. Büyük Hizmet Ödülü, başarı ödülü ve jüri özel ödülü olmak üzere 3 ana başlıkta toplam 7 kişi/kurum festivalin en saygın ödülüne sahip olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder