8 Temmuz 2014 Salı

NEIL YOUNG 15 TEMMUZ'DA İLK KEZ İSTANBUL'DA



Neil Young ve topluluğu Crazy Horse, 15 Temmuz Salı akşamı KüçükÇiftlik Park'ta unutulmaz bir konsere imza atacak.

Neil Young and Crazy Horse, bir ay sürecek Avrupa turnesinde 15 ülkede 18 konser verecek.
Avrupa turnesinde Neil Young and Crazy Horse'a, Neil Young'ın solo çalışmalarının yanı sıra Buffalo Springfield ve Crosby, Stills, Nash and Young gibi ekiplerdeki yol arkadaşı, usta basçı Rick Rosas eşlik edecek. Neil Young and Crazy Horse'ın, bol müzik ve yüksek sesle geçecek konserinde ayrıca, Mahogany Blue grubuyla tanınan Dorene Carter ve YaDonna West de geri vokalde yer alacaklar.
Neil Young and Crazy Horse İstanbul'da vereceği konserin ardından İsrail, Almanya, İtalya, Danimarka, Norveç, İsveç, Belçika ve Monako'nun çeşitli şehirlerinde vereceği 13 konserle Avrupa turnesini tamamlayacak.
Neil Young and Crazy Horse konseri öncesinde sahnede iki önemli grup yer alacak. Müzik dolu bu gecede seyircileri, canlı performanslarıyla her daim ses getiren Büyük Ev Ablukada karşılayacak.
2008'den bu yana verdikleri konserler ve yayımladıkları Full Faça albümüyle İstanbul alternatif müzik sahnesinde kendine önemli bir yer edinen Büyük Ev Ablukada'dan sonra sahneyi Neil Young gibi bir efsaneyle aynı sahneyi paylaşmak için İstanbul'u son anda turnesine alan Teksaslı topluluk Midlake devralacak.
Türkiye'de ilk kez 2010 yılının Kasım ayında Salon'da ard arda kapalı gişe iki konser veren ve o günden bu yana damaklarda bıraktığı tat ile hatılanan Midlake, hayranlarının özlemini Neil Young konseri öncesinde giderecek.
Cocteau Twins'in basçısı Will Heggie tarafından keşfedildikten sonra dünya çapında ünlenen Midlake'in 2004 tarihli çıkış albümü Bamnan and Slivercork ile devam etmişti.
2006 tarihli The Trials of Van Occupanther albümü ve özellikle "Roscoe" adlı parçayla büyücek bir hayran kitlesi kazanan topluluk, 2010'da çıkan, "Acts of Man" ve "Children of the Grounds" gibi parçalarıyla ses getiren The Courage of Others ile bir kez daha olağanüstü bir albüme imza atmış oldu.
Geçen sene yayımlanan ve 2013 listelerinde ilk 40'a girmeyi başaran son albümü Antiphon, müzik eleştirmenleri tarafından Midlake'in başyapıtı olarak kabul edildi. Teksas'ın Denton kentinden yetişme müzisyenlerden oluşan Midlake, insanın içini ısıtan analog gitarlarla özdeşleşen, duygusal ve esrarengiz müziğiyle sahnede olacak.
Seyircilere kapılarını 18.00'da açacak gecede 18.45'te Büyük Ev Ablukada, 20.00'da Midlake ve 21.30'da Neil Young and Crazy Horse sahnede olacak.
Vodafone Red sponsorluğu ve Hard Rock Cafe İstanbul'un katkılarıyla müzik dolu geçecek gecenin sınırlı sayıda öğrenci bileti Vodafone FreeZone desteğiyle sadece 10 TL üzerinden satışta. Konserin, tükenmek üzere olan genel alan biletleri 90 TL, ikinci sahne önü biletleri 150 TL, birinci sahne önü biletleri ise 300 TL.

0 yorum:

Yorum Gönder