13 Mayıs 2014 Salı

RAHMİ KOÇ 3. MÜZESİNİ AYVALIK'TA AÇIYOR



Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından restore edilerek müze haline getirilen kilise, 31 Mayıs tarihinde Rahmi Koç ve Muhtar Şehir'in ev sahipliğinde açılışı gerçekleştirilecek.

Ayvalık'ta Rahmi Koç'a bağlı vakıf tarafından bir müze haline getirilen Taksiyarhis Kilisesi'nin açılışı için geri sayım başaladı.
Balıkesir’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Alibey (Cunda) Adası’nda, mukadderatına ayrılınan Taksiyarhis Kilisesi (Aya Nikola), müze olarak restore edildi. Rahmi Koç Müzecilik ve Kültür Vakfı’nca 2012 senesi başında Vakıflar Genel Müdürlüğü’nden yap-işlet-devret usulüyle 49 seneliğine kiralanan Taksiyarhis Kilisesi’nin 9 milyon lira harcanarak restore edildiği belirtiliyor. Kültürel ve sanatsal etkinliklerde kullanılmak üzere yenilenen yapının, Ayvalık’a canlılık getirmesi bekleniyor.
Cunda’daki müze, Haliç’teki Rahmi M. Koç Müzesi’nin bir devamı olarak kabul edilebilir. Bunların dışında Koç Ailenin kurduğu Vehbi Koç Vakfı’na bağlı Sadberk Hanım Müzesi de Türkiye’deki ilk özel müzelerden biri olarak faaliyetlerini sürdürüyor.

0 yorum:

Yorum Gönder