Uzman Diyetisyen Pınar Kural Enç, kabağın birçok soruna iyi
geldiğini belirtti.
Her yerde yetişebilen ve her mevsim bulunabilecek olan
Kabak,B1 ve C vitaminleri,potasyum ve fosfor mineralleri açısından zengin bir
besindir.İçeriğinde bitkisel protein, nişasta ve çinko mevcuttur.Ayrıca lif
yönünden de baş tacı bir besindir. Besin değerinin kaybolmaması için kabağı
buharda pişirmek daha doğrudur. Kabak, çiğ olarak rendelenip salatalara da
katılabilir.
Kabak,sofralardan eksik edilmeyecek kadar değerli bir
besindir.Sindirimi oldukça kolay ve hafif bir sebze olması nedeniyle diyet
yapanların mutlaka listelerinde olması gerekir.1 fincan kabakta 20 kalori
vardır.Bir çok kanser türüne yakalanma riskini de azaltır.Özellikle akciğer
kanseri,yemek borusu,gırtlak,mide,mesane ve prostat kanserlerine karşı
koruyucudur.İçeriğindeki bol lif sayesinde kabızlık problemini giderir.İdrar
söktürür ve böbrek/mesane iltihaplarına iyi gelir.Basur ve prostat
şikayetlerini en aza indirir.Kan şekeri ve yüksek tansiyonu düşürmeye
yardımcıdır.Sinirleri yatıştırır ve kan yapar.
Kabakta bulunan C,E ve A vitaminleri de cildi temizler.Kabak
ayrıca kırışıklara karşı da mücadele etmenize yardımcı bir besindir.
0 yorum:
Yorum Gönder