Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Genel Müdürü Ali
İlkbahar, günde 3 milyon ekmeğin fırınlarda satılamamasından dolayı israf
oluştuğunu, bu ekmeklerin cipse dönüştürülerek "Halk Çerez" adı
verilen yeni bir ürünle piyasaya sunulacağını açıkladı.
Hitit Üniversitesince rektörlük konferans salonunda
düzenlenen "Tam Buğday Ekmeği ve İsrafın Önlenmesi" konulu panelde
konuşan İlkbahar, ekmek israfının bir kültür meselesi olduğuna dikkati çekti.
Günde 110 milyon civarında ekmek üretiminin gerçekleştiğine
ve bunun 6 milyonunun israf edildiğine dikkati çeken İlkbahar, ekmek israfının
önlenmesi için birtakım çalışmaya imza attıklarını, bunlardan ilkinin galeta
unu üretimi olduğunu dile getirdi. Günlük ihtiyacın fazlası olan ekmeğin
israfını galeta unu yapımı ile engellemeye çalıştıklarını vurgulayan İlkbahar,
bunun yanı sıra satışı gerçekleşen ekmeğin iade işlemlerini durdurarak israfı
önleme gayretinde olduklarını kaydetti.
İsraf edilen 6 milyon ekmekten 3 milyonunun satılamadığından
dolayı fırınlarda israf edildiğini belirten İlkbahar, Hacettepe Üniversitesi ve
TÜBİTAK ile ortak bir proje hazırladıklarını ve bu kapsamda fırınlarda kalan 3
milyon ekmekten "Halk Çerez" ismi ile yeni bir ürün oluşturmak için
çalışma başlattıklarını açıkladı.
"Halk Çerez" ürününün tamamen ekmekten
yapılacağını ve katkı maddesi içermeyeceğini ifade eden İlkbahar, yeni ürünle
ilgili şu bilgileri verdi:
"Hacettepe Üniversitesi, TÜBİTAK ve Halk Ekmek ortak
projesi ile yakında piyasaya süreceğimiz Halk Çerez diye bir ürün yapıyoruz.
Yağ ile kızartılan cipslerin alternatifi olacak. Bu yağ ile kızartma değil
fırınlama ile yapılan doğal ekmeğin kendisi ile yapılan bir ürün. Günde 3
milyon ekmeği hayata dönüştüreceğiz. En büyük özelliği doğal olması, katkı maddesi
olmaması. Bu da israfın önlenmesi konusunda önemli bir üretim olacak. Her türlü
hazırlığımız tamamlandı."
0 yorum:
Yorum Gönder