19 Şubat 2014 Çarşamba

TARİH VAKFI “PERŞEMBE KONUŞMALARI” BAŞLIYOR



Tarih Vakfı tarafından İstanbul’da gerçekleştirilen “Perşembe Konuşmaları” toplantı dizisi 20 Şubat, saat 18.30’da Mehmet Beşikçi ile Aynalı Geçit, Avrupa Pasajı, Galatasaray’da yeniden başlıyor.

Geçtiğimiz dönem “Kent, Bellek, Hareket” temasına odaklanan Perşembe Konuşmaları, bu yıl Bahar Dönemi’nin ilk yarısında “Birinci Dünya Savaşı”nı ele alacak. Birinci Dünya Savaşı’nın başlangıcının yüzüncü yıldönümü dolayısıyla Orient Institute ile birlikte 9-12 Nisan 2014 tarihlerinde gerçekleştireceği “Osmanlı Cephesinde Yeni Bir Şey Var: Cihan Harbi’ne Yeniden Bakmak, 1914-1918” sempozyumu yaklaşırken Tarih Vakfı, İstanbul “Perşembe Konuşmaları” nın bir bölümünü bu konuya ayırdı.
 20. Yüzyıl tarihinin belirleyici olaylarının başında gelen Birinci Dünya Savaşı, diğer birçok ülkede olduğu gibi Türkiye’de de büyük oranda askeri tarihin konusu olarak kaldı.  Ancak özellikle son 30 yıldır askeri ve diplomatik tarihin ötesinde savaşın iktisadi, toplumsal ve kültürel veçheleri de araştırmacıların ilgi alanına girmeye başladı. Tarih Vakfı bu bağlamda Nisan ayında gerçekleşecek büyük sempozyuma bir açılış teşkil etmek için “Perşembe Konuşmaları”nda Birinci Dünya Savaşı’nı konuşmaya ve tartışmaya davet ediyor.
 “Perşembe Konuşmaları”na Mehmet Beşikçi’nin ardından,6 Mart’ta Zeynep Kutluata, 20 Mart’ta Nazan Maksudyan, 3 Nisan’da İkbal Elif Mahir Metinsoy ve 17 Nisan’da Fuat Dündar konuk olacaklar.

0 yorum:

Yorum Gönder