28 Ocak 2014 Salı

TÜRK TAKIMI KATAR'DA DÜNYA ŞAMPİYONU



Türkiye'de geçtiğimiz sene yapılamayan, bu sene ise Katar'ın ev sahipliği yaptığı Dünya Offshore 225 Şampiyonası Doha'da koşuldu ve Türk takımı "Stihl" Dünya Şampiyonu Oldu.

Qatar Marine Sports Federation tarafından organize edilen Qatar Cup etkinlikleri dahilindeki Dünya Offshore 225 Şampiyonası üç gün boyunca dünyanın önde gelen pilotlarını ve takımlarını Katar’ın başkenti Doha'da ağırladı. Üçüncü gün podyum gören takımlar (88) Stihl, (2) Big Chefs ve (3) Beşiktaş oldu.
Genel puanlama da ise, 610 puan ile (88) Stihl Dünya Şampiyonu olurken, 515 puan ile (3) Beşiktaş dünya ikincisi ve 358 puan ile (2) Big Chefs dünya üçüncüsü olarak podyumda yerini aldı.
Yarışın ikinci gününde (88) Stihl ve (3) Beşiktaş Miele takımlarının teknelerinde oluşan kuyruk çatlaklarının tamiri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü. Son ayağın koşulduğu Cumartesi günü, Beşiktaş kuyruk sorunu yaşamaya devam etti. 20 tur boyunca yarıştan kopmadı ve günü üçüncü olarak tamamladı. Genel puan durumunda ise dünya ikincisi olarak yerlerini aldılar.
Kupa törenine Katar Türkiye Büyükelçisi Ahmet Demirok da katıldı. Dereceye giren takımların pilotlarını teker teker tebrik eden Demirok, Türk pilotlarının yurt dışında kazandıkları bu başarı ile gurur duyduğunu söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder