Kış aylarının koruyucu kalkanı olarak bilinen kuru incir,
içerdiği yüksek orandaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin
yenilenmesini sağlayarak kolesterolün kana karışmadan atılmasını sağlıyor.
Gribal enfeksiyonların önlenmesinde tüketilen kuru incir,
sindirimin kolaylaştırılmasını sağlıyor. Kuru incir içerdiği 'benzaldehit'
maddesiyle kanserli hücrelerin büyümesini önlüyor. Magnezyumun yüzde 30'unu,
fosforun yüzde 20'sini, B1 vitamininin yüzde 5'ini ve B2 vitaminin yüzde 4'ünü
içeren kuru incir, bağırsakların düzenli çalışmasını sağlıyor. 11 yıldan bu
yana şire işi ile uğraştığını belirten Zeynel Abidin Karaoğlu, kuru incirin çok
faydalı bir kış meyvesi olduğunu kaydederek, 'Kuru incir sindirim sistemine
özellikle çok faydalı bir kış yiyeceğidir. Taze çıktığında çok kısa ömrü olduğu
için insanlar fazla tüketemiyor. Bizim bölgemizde yetiştiği gibi genelde Ege
Bölgesi'nde yetişiyor. Taze tüketildiği gibi kış aylarında da kurusunun
tüketilmesi gereken bir ürün. Bağırsakların çalışması için mükemmel bir
antioksidandır' dedi. İncirin cildi ve sinir sistemine olan faydalarını da
anlatan Karaoğlu, 'İncirin faydası sadece bağırsakları çalıştırması değil.
İncir yüzü de güzelleştiriyor. Aralıklarla incir tüketilmesi gerekiyor. Çünkü
aşırı yenildiği zaman şişmanlığa sebebiyet verebilir. Günlük bir iki tane
yenilmesi faydalı olur. Bademle yenildiğinde insanın sinir sistemini yatıştırır'
ifadelerini kullandı.
0 yorum:
Yorum Gönder