9 Ocak 2014 Perşembe

KARDEŞLER 3 YILDA TIĞ GİBİ OLDU



Akraba evliliği nedeniyle leptin hormonu eksikliğiyle dünyaya gelen ve çok küçük yaştan itibaren obezitenin pençesine düşen 2 kardeş, İngiltere'nin Cambridge Üniversitesi'nde uygulanan tedaviyle sağlıklarına kavuştu.

Kayseri'de akraba evliliği yapan Çiğdem ve Faruk Kabak çiftinin çocukları Sümeyye (6) ve Hamza'nın (4) tedavisi önce Erciyes Üniversitesi'nde yapıldı. Ardından profesörlerin girişimleri sonucu İngiltere'ye gönderilen 2 kardeşin yol ve sağlık giderlerini Cambridge Üniversitesi üstlendi. Günde 2 kez hormon düzenleyici iğne vurulan çocukların tedavileri olumlu sonuç verdi. 4 yaşında 37 kilo olan abla şimdi 7 yaşında ve 25 kiloya kadar indi. Daha 9 aylıkken 22 kilo olan Hamza ise 4 yaşında ve artık 19 kilo.
Her yıl İngiltere'ye kontrol için gittiklerini belirten anne Çiğdem Kabak tek sıkıntılarının aylık 180 lirayı bulan iğneleri almak olduğunu söyledi. Eşinin inşaat işçisi olduğunu ifade eden Kabak, "Kocam Mersin'e çalışmaya gitti. Çalıştığını, kazandığını bize gönderiyor. Bu hastalık Türkiye'de ilk kez görülen bir hastalık. Bu yüzden iğneler için rapor da alamıyoruz. İğne olmazlarsa da çocuklar eski hallerine dönerler" dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder