Kendisi de tip 1 diyabet hastası olan diyabet danışmanı Aslı
Sargın’ın diyabette beslenmenin önemine dikkat çekmek ve bu alanda bir kaynak
yaratmak amacıyla, Türkiye Diyabet Vakfı ve Lilly İlaç desteği ile kaleme
aldığı “Diyabetik Ziyafet” kitabı okurlarla buluştu.
Yıllardır üzerinde çalıştığı projeyi hayata geçirmekten
mutluluk duyduğunu belirten Sargın, “Diyabetle tanıştıktan sonra yeni beslenme
şeklime uygun tatlar bulma konusunda sıkıntı yaşadım. Bu durum beni diyabetik
beslenme konusunda yeni arayışlara yöneltti. ‘Bu tatlının da diyabetiği olur
mu?’ sorusuyla başlayan serüvenim, bu alanda pek çok araştırma yaparak
kitaptaki tarifleri oluşturmamı sağladı” dedi.
Sargın, diyabetik beslenmede kan şekeri kontrolü ile
yiyeceklerin miktarını ve öğün zamanlamasını doğru şekilde belirlemenin
öneminin altını çizerek, kitabında yer alan tariflerin kan şekeri ölçümleriyle
test edildiğini ve besin değerlerinin Türkiye Diyabet Vakfı diyetisyenleri
tarafından ölçümlendirildiğini belirtti.
"Diyabetik Ziyafet" kitabını destekleyen Türkiye
Diyabet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Temel Yılmaz, modern yaşam tarzı nedeniyle
hızla artan hastalığın Türkiye’de 10 milyon kişiyi etkilediğini belirtti. Prof.
Yılmaz, vakıf olarak kitapta yer alan tüm tariflerin besin değerlerini
ölçtüklerinin, tariflerin hekim ve diyet uzmanlarının önerdiği miktarlarda
alınmak koşuluyla tüketilebileceğinin altını çizdi.
0 yorum:
Yorum Gönder