9 Aralık 2013 Pazartesi

EFSANE 50 YIL SONRA GERİ DÖNÜYOR!



Ford, efsane otomobili Mustang’i 2015’ten itibaren ilk kez resmi olarak Avrupa’da satmaya başlayacak. Efsane yine aynı yıl Türkiye’de de Ford satış noktalarındaki yerini alacak.

Barcelona’da gerçekleşen ve Ford’un Avrupa’daki gelecek 5 yıl içindeki planlarının anlatıldığı toplantısının hiç şüphesiz en parlak yıldızı, markanın ‘kült’ modeli Mustang oldu. Bu toplantı aynı zamanda önümüzdeki yıl 50. yaşına basacak olan efsane modelin, Avrupa’da hiçbir zaman resmi olarak satılmadığını da ortaya çıkardı.
Ancak markanın ‘One Ford’ stratejisi gereği yeni Mustang de 2015 yılından itibaren Avrupa’da, dolayısıyla Türkiye pazarında da Ford bayilerindeki yerini alacak. Dünyaya 1964 yılının ortalarında merhaba diyen Mustang, her ne kadar çoğu zaman Mercedes SL ya da Porsche 911 gibi süper spor otomobilerle karşılaştırıldıysa da, ulaştığı 9 milyon adetlik rekor satış adediyle, tıpkı Volkswagen Kaplumbağa gibi aynı zamanda ‘geniş kitlelerin’ sevgilisi olmayı da başarabildi. Barcelona’da gösterilen yeni Mustang, 70’li ve 80’li yıllardaki kimi gerçekten ‘facia’ olan tasarımların aksine belki de aslına en yakını olarak çıkacak otomobil severlerin karşısına.

0 yorum:

Yorum Gönder