23 Eylül 2013 Pazartesi

PERA FEST'TEN 'GEZİ RUHU'NA SELAM!



İstanbul ’un disiplinlerarası sanat festivali Pera Fest, 12. yılına ‘Gezi ruhu’nu selamlayarak dün gece Hayal Kahvesi Beyoğlu ’nda, Teneke Trampet ve Siya Siyabend’in sahne aldığı konserle başladı. 30 Eylül’e dek sürecek festivalin ana teması ‘Sanat ve Siyaset’.

Festival yönetmeni Vecdi Sayar, bu yıl tüm etkinliklere katılımın ücretsiz olacağını, etkinliklerin Beyoğlu’nun yerli ve yabancı kültür-sanat merkezlerinde gerçekleştirileceğini belirtiyor. Bugünkü programda saat 17.00’de Pera Müzesi’nde gerçekleşecek ‘Kent Kültürü ve Yerel Yönetimler’ başlıklı forum var. Konu, Fransız Kültür Merkezi Müdürü Berenice Gulmann, mimar Korhan Gümüş, Dr. Ayça İnce ve TMMOB’dan Tayfun Kahraman gibi isimlerin katılımıyla ele alınacak.
Bu akşam 20.00’de ise İtalyan Kültür Merkezi’nde Bertolucci’nin ‘Pasolini’nin Öfkesi’ filmini İngilizce altyazıyla izlenebilir. Yarın 15.00 ve 16.00’da ise Avrupa Pasajı’nda ‘Şair ve Devrimci: Nazım Hikmet’ ve ‘Sabah Yıldızı: Sabahattin Ali’ belgeselleri görülebilir. Tam program için: facebook .com/PERAFEST.

0 yorum:

Yorum Gönder