6 Eylül 2013 Cuma

TÜRKİYE, ÇİN SEDDİ’Nİ KİTAPLARLA AŞACAK



Bu yıl 20’ncisi düzenlenen Pekin Uluslararası Kitap Fuarı, Türkiye’den de yoğun ilgi gördü. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra, ajans temsilcileri de fuara katılarak okur ve yayıncıları buluşturdu.

Fuar kapsamında, Türkiye’nin 2014 yılında düzenlenecek Pekin Uluslararası Kitap Fuarı’na “onur konuğu ülke” sıfatıyla katılacak olmasıyla ilgili de görüşmeler yapıldı.
Fuarın bu yılki onur konuğu ise Suudi Arabistan’dı. Yoğun ilginin olduğu fuara katılan Suudi hattat ve yazarlar, Çinli kitapseverlerle buluştu.
Pekin Uluslararası Kitap Fuarı’nda Türkçe kitapların yanı sıra, Çince’ye çevrilen Türk edebiyatının seçkin eserleri de okuyucularla buluştu. Türkçe’den Çince’ye çevrilen, Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Huzur, Ahmet Murat Gülsoy'un İstanbul'da Bir Merhamet Haftası, Orhan Kemal'in Baba Evi, Avare Yıllar, Bereketli Topraklar Üzerinde ve Cemile kitapları da raflarda yerini aldı.
Basın Yayın Birliği Başkanı Münir Üstün, son 10 yıldır Türkiye’de yayıncılık sektöründe büyük bir gelişme yaşandığını kaydetti. Üstün, 2008’de 800 milyon dolar olan yayıncılık sektörü hacminin, 2012 yılında 2,3 milyar dolara dayandığını belirtti. Türk yayıncıların git gide daha çok dünyaya açıldıklarını hatırlatan Üstün, Çinli yayıncıların Türkiye’ye, aynı şekilde Türk yayıncıların Çin’e ilgisinin arttığını söyledi.

0 yorum:

Yorum Gönder