17 Temmuz 2013 Çarşamba

ŞİZOFRENİ, PARKİNSON VE ALZHEİMER TEDAVİSİNDE UMUT



Turgut Özal Üniversitesi, Voltametri teknik alt yapısını kullanarak Şizofreni, Parkinson ve Alzheimer gibi hastalıkların teşhis ve tedavisinin kısa sürede yapılabileceği bir sistem üzerinde çalışıyor.

Turgut Özal Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, TÜBİTAK tarafından onaylanan 2 milyon TL maliyetli projede, Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Dane, Atatürk Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi ve Erzurum Teknik Üniversitesinin başarılı bilim adamları görev alıyor. Prof. Dr. Dane, ABD Ohio State Üniversitesi'nde Voltametri tekniği üzerinde çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu teknikle beyinde eksik olan transmitterler anında tespit edilebiliyor. Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu ile birlikte daha önce Atatürk Üniversitesinde ortaklaşa geliştirdiğimiz bir projede Voltametri tekniğinin ilk uygulamasını ülkemize getirdik" dedi.
Bu projenin artık meyvelerini verdiğini vurgulayan Prof. Dr. Dane, çok sayıda bilim insanına bu tekniğin tanıtılması ve uygulanmasını sağlamak için kurslar ve sertifika programlarının da düzenlendiğini açıkladı. Prof. Dr. Dane, üzerinde çalıştıkları projeyle voltametri teknik altyapısı kullanılarak Şizofreni, Parkinson ve Alzheimer gibi birçok hastalığın teşhis ve tedavisinin çok kısa sürede yapılabildiği bir sistem geliştirileceğini açıkladı. Prof. Dr. Dane, bu sistemin Türkiye'de üretileceğini ve dünyaya pazarlanacağını bildirdi. Turgut Özal Üniversitesi Prof. Dr. Dane, üzerinde çalıştıkları projeyle voltametri teknik altyapısı kullanılarak Şizofreni, Parkinson ve Alzheimer gibi birçok hastalığın teşhis ve tedavisinin çok kısa sürede yapılabildiği bir sistem geliştirileceğini açıkladı.

0 yorum:

Yorum Gönder