13 Mayıs 2013 Pazartesi

FARK YARATAN BANKA: GENÇBANK



Sabancı Vakfı’nın yeni Fark Yaratan’ı; Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından hayata geçirilen, gençlerin toplumsal hayata aktif katılımını artırarak, kendi bölgelerindeki yaşam kalitesini yükseltmelerine destek olmalarını amaçlayan “GençBank Projesi”. 

Sabancı Vakfı Toplumsal Gelişme Hibe Programı tarafından da desteklenen GençBank Projesi, gençlerin kendi bölgelerine katkı sağlayacak sosyal sorumluluk projeleri geliştirmelerini ve uygulamalarını teşvik ediyor. Gençler, GençBank’tan aldıkları hibe desteği ile çevrelerinde gördükleri sorunların çözümü için projeler geliştiriyorlar. GençBank’a başvuran projelerin hibe değerlendirmesini gençler yaparken, projenin uygunluğu da yine gençler tarafından belirleniyor. Böylece TOG’un gençlik merkezlerindeki gençler, hem hibe veren hem de proje uygulayan kişilere dönüşüyor. Gençler, proje uygularken çeşitli yerel yönetimler ve kuruluşlara da ulaşarak, kurumlarla ilişki geliştirmeyi ve beraber çalışmayı öğreniyorlar.
Şu an İzmir, Samsun, Artvin, İstanbul ve Batman’daki 5 GençBank’ta 50 proje uygulanıyor. 2013’te kurulan GençBank sayısının 8’e çıkması ve böylece toplamda 80 projenin desteklenmesi hedefleniyor. Şimdiye kadar gençler GençBank’ın sağladığı hibeler ile Batman’da takı kursu, Samsun’da engelliler için kısa film, Artvin’de ödünç şemsiye projesi, İzmir’de GO oyunu turnuvası gibi projeleri hayata geçirdiler. Gençler proje başvuruları kabul edildiğinde 1.500 TL ya da 2.000 TL hibe alarak projelerini geçekleştiriyorlar. Gençler, yerel çalışmaların yanı sıra, 1-4 Şubat tarihlerinde de Ermenistan, Azerbaycan ve Gürcistan gibi ülkelerin katılımı ile gerçekleşen Uluslararası GençBank Konferansı’na da katıldılar.

0 yorum:

Yorum Gönder