7 Mart 2013 Perşembe

KLASİK MÜZİK AYI



Uluslararası Opus Amadeus Oda Müziği Festivali bugün başlıyor. Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Salonu ve Beyoğlu Saint Antoine Kilisesi’nde gerçekleştirilecek festival barok, klasik, romantik ve modern müzikten örneklerin seslendirileceği yedi konserlik bir program sunuyor.

Festivalin açılışı kemanda Ellen Jewett, viyolada Atilla Aldemir’in yer alacağı keman viyola duo konseriyle yapılıyor. Bach eserlerinin seslendirileceği konser bugün Fulya Sanat’ta. Festivalde Bach rüzgârı daha sonra da devam edecek. Aynı mekânda 14 Mart’taki oda müziği konserinin ardından 21 Mart’ta arp sanatçısı Çağatay Akyol, Ankara Filarmoni Orkestrası eşliğinde Bach eserlerini seslendirecek.
Macar halk melodilerinden örneklerin de dinlenebileceği festivalin ilgi çekici konuklarından biri ise sinema ve müzik tutkunlarının oluşturduğu oda müziği topluluğu Nino Rota Ensemble. Repertuvarlarında Gershwin, Rota, Moriconne gibi en bilinen film müziklerine imza atmış bestecilere yer veren topluluk, Federico Fellini’nin ölümünün 20’nci yılı anısına 4 Nisan’da Fulya Sanat’ta sahne alıyor. Festival, 8 Nisan’da Saint Antoine’da Macaristan’dan katılan Corelli Consort Barok Topluluğu’nun vereceği konserle sona eriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder