14 Ocak 2013 Pazartesi

GENCO ERKAL'IN SESİNDEN NÂZIM HİKMET ŞİİRLERİ



Nâzım Hikmet'in seçme şiirlerinden oluşan 'Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni' kitabı, kitap ve kitapla birlikte verilen 4 CD ekinden oluşuyor. CD'lerde sanatçı Genco Erkal'ın sesinden dinlenecek 51 Nâzım şiiri, şairin hemen bütün kitaplarından, şiir serüveninin gelişmesini de gözeten, sevda, hasret ve siyasi şiirlerinden dengeli bir seçim yapılıyor.

Yapı Kredi Yayınları tarafından Ocak 2013’te ilk kez yayımlanan Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni kitabındaki Nâzım Hikmet şiirlerinden bazıları: Hasret, Sesini Kaybeden Şehir, Mavi Gözlü Dev, Minnacık Kadın ve Hanımelleri, Karıma Mektup, Ne Güzel Şey Hatırlamak Seni, Karlı Kayın Ormanında, Ceviz Ağacı, Mavi Liman, Kara Haber ve Henüz Vakit Varken Gülüm.
YKY ekibinden Güven Turan ve Raşit Çavaş bu özel kitap için şu notu düşüyorlar;
“Genco Erkal’ın sesinden Nâzım Hikmet Şiirleri’ni seçerken, YKY’nin (daha önceden Memet Fuat’ın yönetiminde yayımlanan) Nâzım külliyatının sırasını gözettik. Bu çalışma sırasında Nâzım’ın hemen bütün kitaplarından, şiir serüveninin gelişmesini de gözeten örnekler seçmeye çalıştık. Genco Erkal’ın önerisiyle listeye ekler de yaptık. Sonuçta Nâzım’ın sevda, hasret ve siyasi şiirlerinden dengeli bir seçim ortaya çıktı.
Bazı şiirler uzun şiirlerin parçası ya da adsız (bazen de *** başlıklı) olduğu için, CD listesinde ve içindekilerde, arandığında kolay bulunsun diye, bilinen ve hemen hatırlanan ilk dizelerini, köşeli parantez içinde belirttik. O yüzden içindekiler listesi ile CD listesinde küçük farklılıklar oluştu.
Nâzım külliyatından yalnızca Memleketimden İnsan Manzaraları’ndan parçalar almadık. Belki bu bizi yeni bir çalışma yapmaya yöneltecektir.”

0 yorum:

Yorum Gönder