Diyetisyen Gizem Şeber kivinin bağışıklık sistemini
güçlendirmekle kalmadığını yaşlanmayı da geciktirdiğini söyledi.
Şeber, yaptığı açıklamada, kivinin, antioksidan etkili
meyvelerden biri olduğunu belirterek, "Hücreleri serbest radikaller adı
verilen zararlı maddelerden koruyor. İçerdiği flavanoid ve karotenoid adı
verilen öğeler ile DNA’mızı yani genlerimizin yapısını koruyor. İçerdiği yüksek
oranda C vitamini, karotenoid ve flavanoidler ile vücudumuzu oksidanlardan yani
zararlı maddelerden temizliyor. Bu nedenle de kansere yakalanma riskini
azaltmakta yardımcı oluyor. Bağırsaklarımızda yaşayan yararlı mikroorganizmaların
besin kaynağı. Bu nedenle kabızlıktan koruyor ve kalın barsak kanserine
yakalanma riskini azaltıyor" dedi.
"Spor yapanların, terle kaybettikleri potasyum miktarı
fazla. Eğer potasyum ihtiyacı karşılanmazsa kas kramplarına yol açabiliyor.
Kivi, potasyumdan zengin olduğu için sporcular için de ideal bir meyve.
Dünya’nın önemli bilim dergilerinden biri olan Thorax’da
yayınlanan 18.000 çocuk üzerinde yapılmış bir araştırmanın sonuçlarına göre;
haftada 5-7 porsiyon greyfurt ve kivi tüketen astımlı çocuklarda nefes
daralması şikayetleri yüzde 32, gece öksürükleri yüzde 27, burun akıntısı yüzde
28 oranında azalmıştır."
0 yorum:
Yorum Gönder