13 Aralık 2013 Cuma

INSTAGRAM 'DOĞRUDAN MESAJLAŞMA' UYGULAMASINI BAŞLATIYOR



Fotoğraf ve video paylaşım uygulaması Instagram, rakipleri Whatsapp ve Snapchat’in başarısına yetişmek için ‘doğrudan mesajlaşma’ özelliğini başlatıyor.

Instagram’ın bu yeni özelliği, kullanıcıların fotoğraflarını veya videolarını tüm takipçileri yerine seçtiği 15 kişiye özel mesaj yoluyla göndermesini sağlıyor.
Instagram’ın kurucusu Kevin Systrom, yalnızca bu hizmeti ‘takip edenlerin’ doğrudan özel hesaplara fotoğraf gönderebileceğini söyledi.
Systrom, Snapchat’in belirli bir süre sonra otomatik olarak ‘yok olan mesaj’ benzeri bir uygulamasının Instagram’da fotoğraflar için geçerli olmayacağını belirtti.
Fakat Instagram da rakibi gibi, bireylere veya gruplara özel fotoğraf ve video gönderilmesini sağlayacak, karşı tarafın mesajı gördüğüne dair bir uyarı belirecek ve mesajlara kısa metinler eklenebilecek.
Instagram’ın kurucusu Systrom, mesajlardaki rahatsız edici içerikleri belirlemek için denetim yapmayacaklarını, fakat her zamanki şikâyet mekanizmasının kamuyla paylaşılan fotoğraflar gibi özel mesajlar için de çalıştığını ekledi.

0 yorum:

Yorum Gönder