10 Aralık 2013 Salı

BİR TÜRK VE BİR ERMENİ'NİN EN UZUN REKORU



En uzun süreli tokalaşma rekoru, bir Türk ve bir Ermeni tarafından Gürcistan'ın başkenti Tiflis'te kırıldı.

Tiflis'teki Rike Park'ın içinde yer alan Barış Köprüsü'nde 43 saat boyunca tokalaşan Mersinli tiyatro sanatçısı Deniz Barış ve Erivan Pandomim Tiyatrosu’ndan Ohannes Acinyan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ucube olarak nitelediği Kars'taki İnsanlık Anıtı'na göndermede bulundu.
Rekor denemesinden önce konuşan Deniz Barış, amaçlarının hem rekor kırmak hem de Kars'taki İnsanlık Anıtı'nın yıkımına dikkat çekmek olduğunu belirtti. Deniz Barış, 'İki ülkenin birbirini anlaması için, barış için, dostluk için belki bir umut vardır. Arkadaşımla beraber bu işi yapacağız. Burada 43 saat kalacağız. Soğuk olsun, gece olsun önemli değil. Biz yapmaya çalışacağız. Allah nasip ederse başaracağız.' açıklamasında bulundu.
Rekor denemesinin organizatörlerinden Michael Elagin, insanlık tarihindeki en uzun el sıkışma rekorunu kırmayı amaçladıklarını belirterek, '2006 yılında, Kars’ta 33 metre uzunluğunda, iki insanın el sıkışmasını tasvir eden bir anıt inşa edildi. Anıtın mesajı, Ermeni ve Türk halkları arasındaki ilişkiyi göstermekti. Olumlu bir mesajı vardı. Fakat maalesef bu anıt, siyasi bir kararla yıktırıldı. Burada amacımız, bu el sıkışmayı yeniden başlatmak. Kars’taki tokalaşma yarım kaldı ama bizim tokalaşmamız devam edecek.' dedi.

0 yorum:

Yorum Gönder