Lezzetiyle Çin'de pek çok sokak tezgahının yanı sıra gözde
restoranlarda da yerini alan hamam böcekleri, artık daha çok tıbbi özellikleri
nedeniyle aranır oldu.
Daily Telegraph gazetesinin haberine göre özellikle Çin'in
kuzey kesimlerindekiler, hamam böceğinin tadının, en güzel çifte kızartılmışsa
çıktığına inanıyor.
Şandong eyaletinde önde gelen hamam böceği çiftliklerinden
birini işleten Wang Fuming'e göre ikinci kızartmada hamam böceğinin kabuğu
sertleşiyor, içi ise yumuşak kalıyor.
Ancak gazeteye göre hamam böceklerinin Çin'deki popülerliği,
asıl tıbbi yararlarından kaynaklanıyor.
Şandong Haşarat Derneği'nin başkanı, Profesör Liu Yuşeng,
hamam böceklerinin her derde deva olduğunu, diğer ilaçlardan çok daha çabuk
etkisini göstermeye başladığını anlatıyor.
Profesör Liu, toz haline dönüştürülmüş hamam böceğinden
yapılan bir kremin, Çin'de yanıkları olan hastalarda, Kore'de de kozmetik
alanında yüz maskesi için kullanıldığını söylüyor.
Sişuan'da bir ilaç firması da geliştirdikleri şurubun mide
ve bağırsak iltihabı, oniki parmak bağırsağı ülseri ve veremi iyileştirdiğini
vaat ediyor.
0 yorum:
Yorum Gönder