TÜBİTAK’ın destek verdiği projeyle kalorisi yüzde 50
azaltılmış light tereyağı üretildi. Projeyle yağ barındırma özelliği olan doğal
gıda lifleri kullanılarak tereyağının kalorisi düşürüldü. Kalorisi azaltılan
tereyağı yüksek tansiyon ve damar sertliği olan hastalar tarafından da
tüketilebilecek. Yeni nesil tereyağı Erciyes Üniversitesi Gıda Mühendisi Doç.
Dr. Mahmut Doğan tarafından üretildi.
TÜBİTAK ARDEB tarafından 100 bin TL ile desteklenen projeyle,
kalorisi azaltılmış, prebiyotik kahvaltılık tereyağı ve kremanın model
üretimini yaptıklarını aktaran Doğan ürünün yağ katkısını doğal gıda lifleri
kullanılarak karşıladıklarını söyledi. Doğan, bu tereyağının lezzetinde ve
kokusunda hiçbir değişiklik olmadığına dikkat çekti. Tereyağının kalorisinin
düşürülerek sağlık açısından kullanamayan hastaların tüketebilmesine yönelik
dünya genelinde çalışma yapılmadığını dile getiren Doğan, ürünün dünyada ilk
olduğunu ve patent almak için çalışmalara başladıklarını ve yakında üretime
geçileceğini bildirdi.
0 yorum:
Yorum Gönder