10 Eylül 2013 Salı

UCUZ iPHONE VE 5S GÜNIŞIĞINA ÇIKIYOR



Apple yeni iPhone modellerini bugün tanıtıyor. Merakla beklenen 'iPhone 5C' ve iPhone 5S ilk kez günışığına çıkacak.

Apple, yeni cihazlarını tanıtacağı etkinliği bugün düzenliyor. Türkiye saati itibariyle 20.00’da başlayacak Apple etkinliğinde, en son model Apple ürünleri tanıtılacak. Şirketin sızdırılan bilgilere göre etkinlikte ucuz iPhone ve iPhone 5S’in yanı sıra iPad Mini ve yeni Apple TV’nin de görücüye çıkması bekleniyor.
Apple’ın köklü değişiklik yapması beklenen cihazların başında iPhone bulunuyor. Bugüne kadar sızan bilgilere göre şirket, iPhone 5S’in işlemcisini, bataryasını, grafik işlemcisini ve tuşunu değiştirecek. iPhone 5S, bir önceki modele göre hızlanacak ve kullanıcıların tepkisini toplayan şarj süresi uzatacak. Yeni iPhone modelinde yapılacak değişiklikler arasında parmak iziyle çalışma özelliğinin bulunacağı ileri sürülüyor. Bu özellikle iPhone 5S’in daha güvenli bir hal alarak akıllı telefon pazarında yeni dönem başlatacağı paylaşılıyor. Ancak cihazda önemli değişiklikler yapılacağı için yeni iPhone modelinin ‘iPhone 6’ olarak tanımlanabileceği iddia ediliyor. Yeni iPhone modelinde siyah ve beyaza alternatif olarak altın rengi geleceği belirtilenler arasında.
Apple’ın akıllı telefon pazarındaki payını arttırması açısından önemli bir yere sahip olacak ‘ucuz’ iPhone modelinin bu akşam düzenlenecek etkinlikte tanıtılması bekleniyor. iPhone modellerinin aksine plastik kasayla piyasaya sürülecek ‘iPhone 5C’nin 100 dolar seviyesine olacağı paylaşılıyor. Cihazın özellikleri arasında 1.2 Ghz’lik işlemci, 1 GB ram ve Bluetooth 4.0 bulunacak. Öte yandan Apple’ın sürpriz yapması beklenen cihazlar arasında yeni iPad Mini bulunuyor. Bu yıl başından kullanıcılarla buluşan cihazın yeni modelin özellikle kasası yenilenecek.
Apple’ın tanıtacağı ürünler arasında yeni mobil işletim sistemi iOS 7’de bulunuyor. Tamamen yeni bir tasarıma sahip olacak yeni işletim sistemi, özellikle kullanım arayüzüyle dikkat çekiyor. Apple’ın tasarımdan sorumlu yöneticisi Jonathan Ive tarafından geliştirilen iOS 7, yaklaşık üç ay önce geliştiriciler tarafından test edilmeye başlanmıştı.

0 yorum:

Yorum Gönder