25 Eylül 2013 Çarşamba

SADRİ ALIŞIK TİYATROSU'NDA YENİ SEZON



Senelerdir "repertuvar tiyatrosu" anlayışıyla sanatseverlerle buluşmayı gelenek haline getiren Sadri Alışık Tiyatro'nun 2013-2014 sezon repertuvarı belli oldu.

Sadri Alışık Tiyatrosu'nda Birol Güven'in aynı adlı kitabından uyarlanan Levent Ülgen ve Goncagül Sunar'ın rol aldığı "Yatak Odası Diyalogları" ile Çolpan İlhan, Ahmet Uz ve Begüm Birgören'in başrollerini paylaştığı "Sonbaharı Beklerken" oyunları bu sezon da seyircisiyle buluşmaya devam edecek.
Sadri Alışık Tiyatrosu yeni sezonda SAKM Birim Sahne bünyesinde Bertolt Brecht'in en önemli eserlerinden ''Kafkas Tebeşir Dairesi'' oyununu Barış Erdenk'in yönetmenliğinde sahneleyecek.
Songül Öden ve Cezmi Baskın'ın başrollerini oynadıkları, ''Kafkas Tebeşir Dairesi'' adlı müzikli danslı oyun kasım ayında prömiyer yapacak.
Ayrıca Türkiye'nin önemli yazarlarından Behiç Ak'ın yazdığı "Ayrılık" oyunu Gökçer Genç'in yönetmenliğinde Sadri Alışık Tiyatrosu tarafından seyirciyle buluşacak.
Türk tiyatrosunun önemli eserlerinden Dinçer Sümer'in ''Eski Fotoğraflar'' oyunu Galip Erdal'ın yönetmenliğinde yeni sezon repertuvarında yer alan bir diğer oyun olacak.
Ayrıca Alman yazar David Gieselmann'ın "Bay Kolpert" isimli oyunu da Sadri Alışık Tiyatrosu'nda yeni sezonda sahnelerdeki yerini alacak.
Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu ile Sadri Alışık Kültür Merkezi işbirliği ile gerçekleşen ve 5 sezondur Türkiye'nin dört bir yanını dolaşan "La Fonten Orman Mahkemesi'nde" çocuk oyunu yeni sezonda Ege ve Akdeniz Bölgesi'ndeki çocuklarla buluşmaya hazırlanırken, "Mucizeler Sirki Sisler Ülkesinde" çocuk oyunu Sadri Alışık Çocuk Tiyatrosu bünyesinde sahnelenmeye devam edecek.

0 yorum:

Yorum Gönder