26 Eylül 2013 Perşembe

İŞ SANAT’IN 14. SEZONU BAŞLIYOR



Klasik müzikten caza, gelenekselden dünya müziğine, danstan şiir dinletisine farklı etkinlikler ve sergilerle kültür ve sanat hayatımızı renklendiren İş Sanat’ın, 14. sezonu Kasım ayında başlıyor.

İş Sanat’ın 14. sezonunun tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, İş Bankası’nın kuruluşundan bu yana kültür ve sanata destek verdiğine değinerek, müzik ve sahne sanatları alanındaki faaliyetlerin 2000 yılında İş Sanat konser salonu ile tek çatı altında toplandığını söyledi. Senar Akkuş, İş Sanat’ın nitelikli sanatçıları ve grupları ağırladığını, alanında uluslararası üne sahip saygın birçok sanatçıyı Türkiye’de ilk kez seyirciyle buluşturduğunu hatırlatarak, “İş Sanat geride kalan 13 sezon boyunca İstanbul’un kültür-sanat hayatının önemli bir çekim noktası olarak görüldü. İş Sanat’ın ilk yılından itibaren konuk ettiği dünyaca ünlü sanatçı ve topluluklarla Türkiye’nin en prestijli kültür ve sanat merkezleri arasında gösterilmesi bizi mutlu ediyor, daha iyisini yapmamız için de teşvik ediyor” dedi. İş Sanat’ın bünyesinde İstanbul ve İzmir’de sanat galerileri de bulunduğunu hatırlatan Senar Akkuş, İstanbul Kibele Sanat Galerisi’nin de Eşref Üren sergisi ile sezonu açacağını duyurdu.
İş Sanat’ın 2013’ün Kasım ayında başlayıp Mayıs 2014’te sona erecek 14. sezonunda 15 klasik müzik, 5 caz, 6 dünya müziği, 5 yerli proje, 2 dans gösterisi, 5 şiir dinletisi, 4 Parlayan Yıldızlar konseri ve çocuk gösterileri yer alıyor. Kibele Sanat Galerisi ise 4 önemli sergiye ev sahipliği yapacak.

0 yorum:

Yorum Gönder