12 Temmuz 2013 Cuma

PERA MÜZESİ'NDE MANOLO VALDÉS SERGİSİ



Çağdaş sanatın yaşayan ustalarından İspanyol sanatçı Manolo Valdés, geçmişin başyapıtlarından yola çıkan, tarihsel izler, renk tonları ve dokulardan oluşan sonsuz bir görsel zenginlik sunan ve sanat tarihinden izler taşıyan yapıtlarıyla ilgi çekiyor.

 Özellikle kullandığı malzemelerin çeşitliliği, büyük boyutlu yapıtları ve forma dair arayışları ile dikkat çeken, Manolo Valdés’in 1980’lerden günümüze uzanan çalışmalarından, çoğunluğu “kadın” konulu 46 resim ve 13 heykelden oluşan 59 yapıtlık “Manolo Valdés, Resimler ve Heykeller” sergisi 21 Temmuz Pazar akşamı veda ediyor.
 “Uzun Cuma” kapsamında ise müze her cuma 18:00 – 22:00 saatleri arasında ücretsiz gezilebilir. Bir hatırlatma da Müze’nin hemen yanı başındaki İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde devam etmekte olan “Bir Geleneğin Anatomisi: Robert Kolej’in 150.Yılı” sergisinin de dikkate değer olduğudur. Robert Kolej ve Boğaziçi Üniversitesi’nin iç içe geçmiş ortak tarihinden haberdar olanlar için ilginç olan sergi, bilmeyenler için de ufuk açıcı olacaktır.

0 yorum:

Yorum Gönder