16 Nisan 2013 Salı

TÜRK EDEBİYATI İNGİLTERE’YE ÇIKARMA YAPTI



Yayıncılık sektörünün profesyonelleri için düzenlenen ve Frankfurt’tan sonraki en önemli fuar olan Londra Kitap Fuarı dün başladı. Türk edebiyatı, Güney Londra’daki Earls Court Exhibition Centre’da Konuk Ülke Türkiye’ye ayrılan 485 metrekarelik adada yazarıyla, yayıncısıyla, olanca görkemiyle yer aldı.    

Her köşe başında tanıdık bir yazar, standlarda Türkçe kitaplar; hani sanki İstanbul Kitap Fuarı’ndaymışız gibi yabancılık çekilmeyen bir hava... İki ülkenin insanlarının da buluşması bu aynı zamanda. Aslında Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in açılışta da söylediği gibi İngiliz edebiyatseverler ve fuarı ziyaret edenlerin kültürümüzün ve edebiyatımızın tüm renklerini, derinliğini tecrübe edeceği Türkiye’nin çoğulcu yapısını daha iyi algılama fırsatı bulacağı özel bir buluşma.
Fuara, Kültür ve Turizm Bakan Çelik’in yanı sıra İngiltere Kültür, İletişim ve Yaratıcı Endüstriler Bakanı Ed Vaizey, Londra Kitap Fuarı Direktörü Jacks Thomas da katıldılar. Türk edebiyatının yıldız isimleri de buluşmada yerlerini aldı:
Adalet Ağaoğlu, Murathan Mungan, Ayşe Kulin, Doğan Hızlan, Ahmet Ümit, Elif Şafak, İnci Aral, Ece Temelkuran, Esmahan Aykol, Mine Söğüt...

0 yorum:

Yorum Gönder