18 Nisan 2013 Perşembe

SAHNE KLASİK RESMİN



Kısa sürede Türkiye sanat ortamında prestijli bir noktaya yerleşen çağdaş sanat fuarı Contemporary İstanbul’un ekibi, bu kez yepyeni bir fuar için kolları sıvadı. İlki 18-21 Nisan tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenecek, yeni uluslararası sanat fuarı All Arts Istanbul, geleneksel sanatları, geleneğin çağdaş yorumlarını, klasik resmi ve modern yapıtları bir arada sunacak. Fuarda, Türk ve Osmanlı geleneksel sanatlarından antika ve modern sanata geniş bir yelpaze içinde, 260 sanatçının 880 sanat eseri bir arada görülebilecek.

Koleksiyonerleri, sanatçıları bir araya getirecek, kurumlara kendilerini sunma, etkinliklerini tanıtma olanağını verecek bu yeni fuara, galeriler, kurumlar ve müzayede evlerinin yanı sıra sahaflar, ustalar, zanaatkârlar, antikacılar ve yayınlar katılacak.
Özel koleksiyonların da görülebileceği All Arts İstanbul sanat fuarı, üç ayrı kategoriden oluşacak. Birinci bölümde klasik Türk sanatları yani gelenekli sanat icra eden ustalara yer verilecek. Bu bölümde yazma, hat, halı, seramik ve çini, bakır, keçe, cam, mücevher, tespih, tezhip, minyatür, sedef, kat’ı, ebru, kalem işi, cilt, dokuma, ahşap oyma olmak üzere 18 kategoriden 80 usta ve sanatçı yer alacak. İkinci bölümde antika, resim, çini, efemera, kuyum, halı, nümizmatik (sikke ve madeni paralar) - örnekleri yer alacak. Üçüncü bölümde ise modern ve çağdaş sanat örneklerinin sergileneceği galeriler bulunacak. Özel koleksiyonların yanı sıra en önemli üç koleksiyondan seçilen eserlerle gerçekleştirilecek küratoryal serginin de görülebileceği fuar sanat kurumları, sanat yayınları, kitapçı ve sahaflar ile beraber 100’ün üzerinde katılımcıyı ağırlayacak.
Fuar, katılımcılarına, sanatçıların stüdyolarına ziyaretler; müze ve özel koleksiyonlara rehberli turlarla birlikte seminer, konferans ve atölye çalışmaları gibi paralel programları da sunacak. Konferans serisi kapsamında sanat profesyonelleri, ‘Oryantalist Resmin Türk Resmi Üzerindeki Etkisi’, ‘Geleneksel ve Klasik Sanat Eserlerinde Ekspertiz’, ‘Geleneksel Sanatlarda Sanat Eleştirisi’, ‘Restorasyon ve Konservasyon’, ‘Antikada Satın Alma Süreçleri’ gibi konu başlıkları üzerine konuşacak. Konferans serisinin öne çıkan etkinlikleri arasında, Louvre Müzesi bilimsel danışmanı Charlotte Maury, restoratör Şenay Onuk ve Prof. Dr. Filiz Yenişehirlioğlu’nun İstanbul Zeyrek’te bulunan ve Mimar Sinan tarafından Barbaros Hayrettin Paşa adına inşa edilen Çinili Hamam üzerine konuşacağı ‘İstanbul’da Bir Hamam ve Osmanlı Çinileri’ başlıklı etkinlik var.

0 yorum:

Yorum Gönder