İngiliz bilim insanları çikolatada bulunan kalori miktarını
azaltacak bir formül geliştirildi. Teknik, çikolatanın içeriğinde bulunan yağın
azaltılarak yerine çeşitli meyvelerden elde edilen meyve suyu konularak
yapılıyor.
Warwick Üniversitesi'nde bulunan ve her türlü çikolata
çeşidine uygulanabilen formül, çikolatada bulunan kaloriyi yüzde 50 azaltıyor.
Taraf gazetesinde yer alan habere göre, çikolata tadının
aynı kaldığını ancak sadece biraz daha fazla meyve tadı alındığını söyleyen
araştırmacı Stefan Bon, “Daha sağlıklı çikolata tüketimi için bu bir başlangıç
noktasıdır. Bu yaklaşım çikolatayı çikolata yapan şeyleri aynı tutarken
çikolata yapımında kullanılan yağ yerine meyve suyu konulmasını anlamına
geliyor” şeklinde konuştu.
0 yorum:
Yorum Gönder