28 Ocak 2013 Pazartesi

SUNDANCE ÖDÜLLERİ DAĞITILDI



Sundance Film Festivali'nde ödüle layık görülenlere ödülleri verildi. Festivalde, ''Fruitvale'' adlı dramatik anlatı türündeki film ve ''Blood Brother'' belgeseli, izleyici ve jüri ödüllerini aldı.

''Fruitvale'' Oakland, California'da toplu taşıma durağı istasyonunda vurularak öldürülen 22 yaşındaki Oscar Grant'ın gerçek hikayesine dayanıyor. Hikayeyi yazan ve yöneten 26 yaşındaki Ryan Coogler, festivalin en büyük ödülünü alırken yaptığı konuşmada, insanların birbirini, en çok sevdiklerini ve tanımadıklarını nasıl iyileştirdiği hakkında bir film yaptığını söyledi.
Ödülü kazanan diğer yapım ''Blood Brother'' adlı belgesel de HIV taşıyan yetimlerle çalışmak için Hindistan 'a giden genç Amerikalı Rocky Braat'ı anlatıyor. Filmin yönetmeni Steve Hoover, aldığı ödülün birçok çocuk için çok anlamlı olduğunu ifade etti.
Festivalde, Kamboçya filmi ''A River Changes Course'' uluslararası belgesel dalında ve Güney Kore 'nin dramatik anlatı türündeki filmi ''Jiseul'' dünya sineması dalında ödül kazandı.

0 yorum:

Yorum Gönder